Frederik VI - ØLBAR & SPISESTED
Frederiksberg Alle 42
TLF 33 31 33 38 MAIL rex@frederik-vi.dk
​
Noget så Frederiksbergsk
Vi har pr medio januar 2025 udvidet vores vin-sortiment. Samtidig serverer vi snack-retter, som passer til et godt glas vin. Se vores menu og drikkekort i forretningen, eller her på siden.
ÅBEN ALLE DAGE:
Søndag - torsdag 11.00-01.00
Fredag - lørdag 11.00-02.00
Frokost: 11.30-16.00
Aftensmad: 17.30-20.30
BUS til døren METRO (frdb.alle 150m)
26 ølhaner og fodbold på skærmen
Ej længere billard




Om os







FREDERIK VI ØLBAR og SPISESTED er et af de efterhånden mange klassiske og velintegrerede steder i restaurationsmiljøet på - og i området af -Frederiksberg Alle.
​
Vi er en Ølbar & Spisested, ikke en traditionel restaurant. Vi fokuserer på ØL og klassisk dansk mad.
Vi har 26 ØLHANER, og mere end 200 forskellige øl om året. Ærlig mad, baseret på gode råvarer, hjemmelavet. Frokostkortet har en fin variation af en række klassiske danske anretninger. Aftenkortet byder på: dagens ret, eller alternativt pariserbøf m. garniture eller pandestegt rødspættefilet med sovs og kartofler. Vi har snackretter som passer til et godt glas vin. Periodevist forretter og oftest altid dessert. Naturligvis også kaffe, vand, vin, drinks, cocktails i et mindre sortiment. Her er en folkelig stemning, og stor mangfoldighed i gæste-segmenterne. Vi viser fodbold på skærmen og har terninge-spil. Man kan sidde både inde og ude. Ude er markiser, varmelamper, eller lån en af vores sitting-suites. Vi betragtes som en af Frederiksbergs "ikoniske og klassiske" restaurationer, og vi værmer om forretningens historie og koncept. Det skylder vi dig, Frederiksberg og ikke mindst vore 80.000 årlige gæster.
​ ​
Ingen hvid dug på bordet - ikke så mange regler og forordninger - "højt til loftet, og langt til døren" - ja sådan prøver vi at dedikere os til hverdagslivet her.. Det er nogle af ingredienserne, som gør at gode folk kommer valfartende til os, for at hygge sig i det gode selskab, og ikke mindst blive serviceret af vore dedikerede medarbejdere - som tillige har særlig fokus på den personlige kontakt/relation til mange af vore gæster. Med baggrund i restaurantens koncept, så ynder vi at se os som en "ØLBAR & SPISESTED". Kært barn har som bekendt mange navne, og navne som "the green bar", "Frederik sekstal" og "Frede" er også flittigt anvendt. Kald os hvad I vil, blot kig forbi af og til.
VELKOMMEN her på den skønne Frederiksberg Alle ​
​
HISTORIEN:​​
​
Frederik VI Ølbar og Spisested ligger på det gamle Frederiksberg og er opkaldt efter den enevældige konge, som holdt sine sommerferier på sit slot i Frederiksberg Have. Forretningen blev oprindeligt bygget som en bank i 1908, men blev ombygget til konditori, Tivolikonditoriet, omkring 1920. Nogle af vores stamkunder kan berette om, at de kom på konditoriet som børn. I 1973 kom endnu en ændring, og et nyt værtshus var født. Med sin beliggenhed på Københavns teatergade har både konditoriet og værtshuset gennem årene været et pausested for tidens kunstnere, blandt andre Dan Turell, hvis billede i dag hænger over hans gamle stamplads.
Til dagligt serverer vi klassisk dansk frokost. Her er sild, klassiske frokostretter, ost og kage. Til måltidet kan nydes en fadøl fra en af vores 26 haner og en herlig snaps. Hver aften fra kl. 17.30 - 20.30 har vi aften-servering. Dagens ret + en række alternativer. Det er lavet som "vores mormor gjorde det": fra bunden, af gode råvarer! Menu-kortet indeholder overvejende dansk mad, med fokus på fisk og de klassiske retter - både til frokost og aften. Hertil suppleret af nogle veganske alternativer, og ikke mindst snack-retter som matcher et godt glas vin. I dag blander nye og gamle stamkunder sig imellem hinanden, og gamle traditioner fastholdes mens nye indføres. Blandt andet afholdes pub-quiz for hold med jævne mellemrum, og vi tænder naturligvis for skærmen, når landsholdet eller andre store hold spiller fodbold. Vi opdaterer løbende vores forskellige events på Facebook.
Vi ser idag alle typer "kundesegmenter" frekventere os, her på Alleen. Unge, voksne, ældre. De sultne, de tørstige, dem som nyder det sociale fællesskab, og dem som blot vil sidde og nyde byens puls, og livet passere forbi på Frederiksberg Alle. Vi sætter en ære i, at alle skal føle sig velkomne i en uhøjtidelig og rar stemning, og at man kan få et behageligt pusterum i hverdagen eller en hyggestund i weekenden. Vi lytter gerne til vores kunders mening, også når det gælder øl og menukort. Vi udskifter løbende sortimentet indenfor både øl og spiritus og tilstræber, at der til enhver tid er noget for enhver smag.​
​
Ann-Christin og Jimmy Rudy Streit



